Women Leading the Way – panelgesprek

Online
Naistenpäivä -tapahtuman logo. Vihreä teksti ja kaksi naissymbolia valkoista taustaa vasten.

 

De Noordse diplomatieke vertegenwoordigingen en culturele instellingen heten u dit jaar opnieuw van harte welkom op deze digitale editie van het jaarlijkse Internationale Vrouwendag-evenement op maandag 8 maart vanaf 9 uur CEST. Dit jaar gaat de discussie over vrouwen in leidinggevende posities in de politieke arena. De discussie wordt in het Engels gehouden en wordt ook online gestreamd op Facebook.

Vrouwen in politieke leidinggevende posities zijn wereldwijd nog steeds een uitzondering in plaats van de norm. De Scandinavische landen worden op vlakvan politieke rechten voor vrouwen nog steeds als voorlopers gezien. De meeste landen hebben er vrouwelijke politieke leiders  gehad, en momenteel zijn er vier vrouwen premier. Hoe zijn Noordse vrouwen erin geslaagd de politieke ladder te beklimmen? Is het doel van gelijke vertegenwoordiging in de politiek bereikt?

Sluit u bij ons aan op de Internationale Vrouwendag en hoor van onze Noordse vertegenwoordigers:

Welkomstwoord door Kristján Andri Stefánsson, ambassadeur van IJsland

Inleiding tot het thema van vrouwen in leiderschap door Marianne Hamilton, auteur van Advice to my dear daughter, Zweden

Gevolgd door een paneldiscussie met:
Lilja Alfredsdóttir (IJsland) | minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en voormalig minister van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel

Astrid Willa Eide Hoem (Noorwegen) | Leider van de Noorse Arbeiders Jeugd Partij (AUF)

Karen Melchior (Denemarken) | Lid van het Europees Parlement

Silvia Modig (Finland) | Lid van het Europees Parlement

en moderator:
Liesbet Stevens (België) | Adjunct-directeur van het Belgisch Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen

De discussie wordt live gestreamd op Facebook en u kunt het evenement hier vinden.

Dit evenement is een Noordse samenwerking tussen de Ambassade van Denemarken in België, de Ambassade van IJsland, de Missie van de Faeröer bij de Europese Unie, de Ambassade van Finland, de Noorse Ambassade, de Ambassade van Zweden, en het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.