This page is in Dutch. There is a language version of this page in English.

Open call voor adviseurs

Open Call

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux is aan de slag in België, Nederland en Luxemburg. We werken vanuit Brussel, maar proberen ook up to date te blijven met wat er in de andere landen op vlak van cultuur, trends en gebeurtenissen aan de gang is.  Om die reden zijn we op zoek naar nieuwe lokale adviseurs in Nederland en Luxemburg.  

Wie zoeken we?
Je bent actief in het culturele veld in jouw regio. Je bent altijd mee met wat er gebeurt, en houdt de vinger aan de pols van culturele en maatschappelijke stromingen en evenementen. Je hebt een brede kennis van kunst en cultuur, en bent ook mee met de maatschappelijke gebeurtenissen in de grotere regio. Je bent actief, hands-on en kan op je eentje kansen en mogelijkheden ontdekken en vergemakkelijken. 
Deze positie staat open voor iedereen ongeacht nationaliteit, leeftijd, ... Eerdere ervaring binnen een culturele organisatie in de regio is een pluspunt. 

Wat ga je doen?
Je houdt de culturele sector in jouw regio in de gaten, en kijkt uit naar interessante kansen. Je houdt het Instituut op de hoogte over evenementen, activiteiten, partnerorganisaties of artiesten die interessant kunnen zijn voor onze werking en programmatie. Hoe dit gebeurt wordt bepaald bij de start van de opdracht, op basis van de beschikbaarheid en voorkeur van de adviseur en in samenspraak tussen de adviseur en het Instituut. 
Deze positie wordt op vrijwillige basis ingevuld, maar er wordt een kleine vergoeding voorzien. 

Wat doen wij?
Het Instituut maakt deel uit van een netwerk van 17 Finse Culturele en Academische Instituten over de hele wereld, die zich inzetten voor het ontwikkelen en ondersteunen van een vruchtbare culturele connectie tussen Finland en de eigen regio. 
Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux is een onafhankelijke, non-profit organisatie gesteund door het Fins Ministerie van Onderwijs en Cultuur, en door verschillende openbare en publieke sponsors. Het Instituut wordt beheerd door 'the Finnish Cultural Institute in the Benelux Trust'.

Stel je kandidaat voor  14/2/20 door een mailtje met een korte voorstelling te sturen naar aW5mb0BmaW5uY3VsdC5iZQ==. Voor meer informatie over deze positie kan je ons ook via mail bereiken.