Lokal at Collectible Fair

Vanderborght Building, Brussels

De Finse design gallerij Lokal en Het Fins Cultureel Instituut stellen zijn aanwezig op Collectible,  een contemporary design beurs in Brussel.  

De expo By the Water is de weerspiegeling van de Finse 'sielunmaisemaa' of volksaard, die getekend wordt door de eeuwige aanwezigheid van water. Waar je ook komt in Finland, water - of het nu de zee of een meer is - is altijd in de buurt. 

De geselecteerde artiesten brengen hun eigen interpretatie van het onderwerp, wat resulteert in een zorgvuldig gekozen overzicht van werken. De aanwezige stukken zijn van Antrei Hartikainen, Renata Jakowleff, Nathalie Lautenbacher, Pasi Kärkkäinen-Tunkelo, Jonas Lutz, Outi Martikainen, Naoto Niidome, Rasmus Palmgren en Saara Renvall.

Daarnaast hosten Lokal en het FCI ook een panelgesprek over Fins design met de  designers Jonas Lutz en Rasmus Palmgren.

Collectible - nu aan zijn derde editie - is een unieke beurs gewijd aan hedendaags design uit de 21e eeuw. Het is een platform dat verschillende partijen wil samenbrengen en als meeting point voor verzamelaars in het hart van Europa dient. Collectible brengt internationale galerijen en ontwerpers samen, allen gekenmerkt door een creatieve aanpak.