This page is in Dutch. There is a language version of this page in English.

Laura Boxberg wordt de nieuwe Directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Nieuws
Portrait image of Laura Boxberg
Laura Boxberg - Beeld: Wilma Hurskainen

Laura Boxberg (Master of Arts) werd aangeduid de nieuwe directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux is gevestigd in Brussel en maakt deel uit van het internationale netwerk van Finse culturele en academische instituten wereldwijd. Boxberg begint vanaf oktober bij het instituut.

Boxberg werkte voor het instituut vanuit Frame Contemporary Art Finland, als Hoofd Communicatie . Haar eerdere ervaringen omvatten curatorschap binnen de museumsector, werken op het gebied van communicatie en onderzoek aan de Universiteit van Turku.

"Ik ben erg blij om bij het instituut voor de Benelux aan de slag te gaan. Ik wil me in deze rol toeleggen op het stimuleren van nieuwe, duurzame culturele samenwerkingsverbanden en het versterken van de bestaande partnerschappen op cultureel gebied. De heropbouw van de culturele sector is een kritische factor bij het internationaal werken in een post-corona tijdperk," zegt Boxberg.

"Laura Boxberg heeft een sterke expertise in internationale culturele werking en in het bouwen van een gemeenschap. Ik ben ervan overtuigd dat zij de mooie positie van het instituut als internationale culturele liaison zal blijven cultiveren, en nieuwe praktijken en vaardigheden aan deze rol zal toevoegen. Wij heten haar van harte welkom," aldus Suvi Innilä, de voorzitter van de Trust van het Fins Cultureel Instituut in de Benelux.

De huidige directeur van het instituut, Kati Laakso, begint in oktober als directeur bij het Fins Cultureel Instituut in New York. "Kati Laakso heeft uitstekend werk verricht als directeur van het Instituut en is dat ook blijven doen tijdens de uitdagingen van de coronapandemie. Wij zijn haar zeer dankbaar voor haar bijdragen en wensen haar het allerbeste in haar nieuwe functie", voegt Innilä eraan toe.