This page is in Dutch. There is a language version of this page in English.

Instituut

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux functioneert als bemiddelaar tussen Finse en lokale cultuuractoren. Het instituut is een organisatie die is gespecialiseerd in het verstrekken van informatie en het tot stand brengen van connecties in het brede cultuurveld.

Het instituut biedt kunstenaars en organisaties mogelijkheden om discussies te voeren, nieuwe projecten op te zetten en samenwerkingsmogelijkheden te creëren. De bedoeling van de activiteiten is een duurzame, langdurige samenwerking tot stand te brengen tussen kunstenaars en professionals in het vak uit Finland en de Benelux-landen.

Het instituut werkt breedschalig op het hele gebied van cultuur. De werkgebieden zijn bijvoorbeeld beeldende kunst, uitvoerende kunsten, literatuur, design en film.

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux werkt onder andere samen met de Finse ambassades in de landen waarin het werkzaam is. Het instituut behoort tot de secties Amsterdam en Brussel van het EUNIC-netwerk.

The Finnish Cultural and Academic Institutes oppose racism and discrimination. 
We promote equality and the diversity of Finnish culture and strive to diversify research and science globally.

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België
 

Tel: +32 468 15 56 72 

Activiteiten

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux is een culturele instelling gevestigd in Brussel. Het instituut, dat werd gesticht in 1993, is werkzaam in Nederland, België en Luxemburg, en is een van de zeventien Finse cultuur- en wetenschapsinstituten. 

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux is een zelfstandige publieke organisatie die wordt gefinancierd door het Finse ministerie van Onderwijs en Cultuur en vele publieke en private fondsen. Het instituut wordt beheerd door de Stichting Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.


Jaarverslagen van het instituut (in het Fins):

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

Team

LAURA BOXBERG
Director

Mail: bGF1cmEuYm94YmVyZ0BmaW5uY3VsdC5iZQ==
Tel: +358 44 739 6079

 

Tiina Eerolainen.

TIINA EEROLAINEN
Administration Manager
(Mon - Wed)


Finances, Administration, Human Resources - Finnish Courses 
Mail: dGlpbmEuZWVyb2xhaW5lbkBmaW5uY3VsdC5iZQ==
Phone: +32 474 282095 / +32 468 15 56 72
Instagram: @pikkutintti
Horoscoop: Weegschaal

Tiina woont als sinds 1982 in Leuven, en spreekt dus vlot Nederlands! Toch zal Finland - en vooral het landschap in de buurt van Artjärvi - altijd een unieke plek in haar hart houden. Het Kauppatori plein in Helsinki op een mooie zomerdag is haar tweede favoriete plek. In Brussel houdt ze heel erg van de Marollen, een levendige buurt met smalle straatjes, originele boetieks, gezellige bars en restaurants en een diverse publiek. Dankzij haar voorliefde voor slimme, vurige karakters werden Lisbeth Salander uit de Stig Larsson boeken en Elisabeth Bennet uit Jane Austin’s Pride and Prejudice haar favoriete personages. 

MALIN BERGSTRÖM
Project Manager

Societal and arts projects (Women's Day, Masculinities, etc.), TelepART, overseeing general projects and daily communication

Mail: bWFsaW4uYmVyZ3N0cm9tQGZpbm5jdWx0LmJl
Tel: +358 40 7151 434 / +32 468 15 56 72
Instagram handle: @mala.bergstrom
Horoscoop: Tweelingen

Malin Bergstrom.

Malin is de crazy cat lady van dienst en daar is ze trots op. Wanneer ze niet thuis op de bank met haar pluizige vriendjes zit, is ze waarschijnlijk aan het schrijven en illustreren. Ze heeft een grote voorliefde voor comics, en hoopt op een dag haar eigen roman uit te mogen brengen. Voor haar verhuis naar Brussel woonde Malin in Finland, Groot-Brittanië en Estland, maar haar favoriete plek ter wereld moet Galveston, Texas zijn. Ze werd naar dit slaperig uiteinde ten zuiden van Houston gelokt omwille van de charme van een rustig kuststadje gecombineerd met het pit van Louisiana, dromend van lange avonden op een porch, afgekoeld door een warm zomerbriesje. 

Hanna Moens.

HANNA MOENS
Communication & Project Coordinator

General communication, Social Media - Design projects 

Mail: aGFubmEubW9lbnNAZmlubmN1bHQuYmU=
Phone: +32 472 64 93 85 / +32 468 15 56 72
Instagram handle: @hannamoens
Horoscoop: Schorpioen

Hanna is onze lokale gids: ze is een echte Belgische en kan zo goed als alle vragen over dit klein landje beantwoorden. Ze houdt van Scandinavische culturen en er is volgens haar niets beter dan een kanelbulla in Stockholm, design checken in Kopenhagen of nieuwe plekken ontdekken in Helsinki. Naast reizen en eten zijn interieur, bloemen, cultuur en all things pretty haar andere passies. Bovenop haar job als communicatie- en projectcoördinator bij het Instituut werkt ze ook als freelancer in de design en communicatiesector. 

 

LAISA CONDE
 Project Assistant

Women's Day, A I S T I T, Kaiku, TelepART, Go-commission, Masculinities 

Mail: bGFpc2EuY29uZGVAZmlubmN1bHQuYmU=
Phone: +32 468 15 56 72
Horoscoop: Ram

Laisa has lived in Finland, Sweden, Norway and The Gambia, and has landed in Brussels for now to do her internship at the Institute. Even though she explored almost all of the Nordics, her favourite country remains The Gambia. Other countries with beaches with turquoise water come in a close second. She likes to wind down with a movie, go grab a bite (especially Supa Kanja, a Gambian okra stew, warms her heart) or plan the next trip. But wherever she goes, her dog Princess is with her, whether it’s physically if they’re in the same country or mentally when she’s a bit further away.  

 

CHRISTINA HÜMMER

EUNIC Assistant

EUNIC projects

Mail: ZXVuaWNpbmJydXNzZWxzQGdtYWlsLmNvbQ==
Phone: +32 468 15 56 72
Instagram: @christina_hmmer
Horoscoop: Schutter

Christina has lived in many places, whether it's Spain, the Netherlands, Italy, the United States or in her home-country Germany. However, there is much more to experience and discover, and she still has a lot on her list! After completing her Bachelor in Social Science and Intercultural Relations, she realized how much she enjoys working in the cultural sector/cultural diplomacy and decided to do an internship at the Goethe Institut in New York. Currently, she is doing an Erasmus Mundus Master in Euroculture, which brought her to - who would have guessed - Brussels.For her, traveling is not only about living in another country but also learning the language, which is definitely one of her hobbies (if time allows). To calm down, she likes to read, go for a run or do some yoga. And even though she is always on the road, she is happy to come back home to her small and cozy hometown of Bamberg in Germany.

 

Administration

Het instituut wordt ondersteund door de Stichting Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, die in Helsinki is gevestigd.

Bestuur van de stichting

Suvi Innilä, voorzitter, managing director

Sakari Karjalainen, vice-voorzitter, hoogleraar, Twitter @sakari_k
Paula Raitis, communicatiespecialist
Leena Malkki, senior lecturer, Twitter: LeenaMalkki
Martti Kivistö, master of laws

Antti Wihanto, consul van België in Finland
Lieven Ameel, hoogleraar, plaatsvervanger
Iiris Kivimäki, Expert, corporate fundraising, plaatsvervanger
Kalle Jämsen, Master of filosofie, plaatsvervanger
Tuomas Parkkari, Master of Politieke Wetenschappen, plaatsvervangerAlgemeen secretaris
Eeva-Maria Viitanen
RWV2YS1NYXJpYS5WaWl0YW5lbkBmaW5uY3VsdC5iZQ==

Adres van de stichting:
Suomen Benelux-instituutin säätiö
Kalliolinnantie 4
00140 Helsinki, Finland

Het Fins Cultureel Instituut is qua organisatievorm een Belgische vereniging zonder winstoogmerk (vzw).

Toegankelijkheidsverklaring

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 09-02-2021 en betreft de dienst www.finncult.be. De dienst valt onder de wet inzake de levering van digitale diensten, die vereist dat openbare onlinediensten toegankelijk moeten zijn volgens WCAG-normen (Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Webcontent).

De beoordeling van de toegankelijkheid van deze website is uitgevoerd door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Conformiteitsstatus

De WCAG-normen definiëren vereisten waaraan ontwerpers en ontwikkelaars moeten voldoen om de toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking te verbeteren. Er worden drie niveaus van conformiteit gedefinieerd: A, AA en AAA. Uit toegankelijkheidsonderzoek van het Instituut is gebleken dat de dienst www.finncult.be voldoet aan WCAG-niveau AA.

Hebt u een tekortkoming of probleem opgemerkt met de toegankelijkheid van onze digitale dienstverlening? Vertel het ons en we zullen ons best doen om het op te lossen. U kunt een e-mail sturen naar het onderstaande adres:

aW5mb0BmaW5uY3VsdC5iZQ==

Toezichthoudende autoriteit

Als u toegankelijkheidsproblemen op de site opmerkt, geef dan eerst feedback aan ons, de sitebeheerder. Het kan tot 14 dagen duren voordat u een antwoord ontvangt. Als u niet tevreden bent met het antwoord dat u hebt gekregen, of als u binnen twee weken helemaal geen antwoord ontvangt, kunt u contact opnemen met het regionale bestuursorgaan van Zuid-Finland (deze link wordt in een nieuw venster geopend). Op de website van het regionale bestuursorgaan van Zuid-Finland wordt in detail uitgelegd hoe u een melding kunt maken en hoe de kwestie wordt afgehandeld.

Contactgegevens van de toezichthoudende autoriteit

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi
+358 295 016 000