De her/definitie van Fins Kunst & Design: Collectible Fair

Brussel en Parijs

Met ons project rond Finse vormgeving en kunstambachten, dat zich uitstrekt over het hele jaar, willen we Finse vormgevers onder de aandacht brengen in West-Europa. Finland heeft een lange traditie en sterke reputatie op het gebied van design, en de getalenteerde makers ervan verdienen meer aandacht van internationale verzamelaars, galeriehouders en andere professionals in deze sector. Dit project is gericht op zowel beginnende als gevestigde vormgevers.

Met onze plaatselijke partners zullen wij deelnemen aan meerdere belangrijke beurzen en verschillende tentoonstellingen organiseren, om zo het brede spectrum en de grote vakkennis die Finland op dit gebied te bieden heeft te herdefiniëren. Curators van dit project zijn Lise Coirier, oprichter van galerie Spazio Nobile, en Kati Laakso, directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. In de lente en zomer van 2019 wordt het project uitgebreid naar het Fins Instituut in Parijs.

 

SPAZIO NOBILE AT COLLECTIBLE FAIR,

VANDERBORGHT BUILDING, BRUSSELS 

From 14 until 17 March, on the 1st floor, booth 1-11: “Blooming Blossom”

Preview and opening on 13 March (by invitation only)

Featured artists and designers: Carine Boxy (BE), Jeanine Cohen (BE), Javier Fernandez (ES),Vincent Fournier (FR), Kaspar Hamacher (BE), Mari Isopahkala (FI), Harri Koskinen (FI), Veera Kulju (FI), Laura Laine (FI), Garnier & Linker (FR), Päivi Rintaniemi (FI), Sami Ruotsalainen (FI), Marcin Rusak (PL), Damian O’Sullivan (UK/FR), Perttu Saksa (FI), Teemu Salonen (FI), Bela Silva (PT), Piet Stockmans (BE), Adi Toch (IS/UK), Man Yau (FI)